سمپلر چیست؟

سمپلر چیست

سمپلر چیست؟

یکی از ابتدایی ترین و کاربردی ترین ابزارها در آزمایشگاه ها وسایل و تجهیزات مخصوص نقل و انتقال حجم ها می باشد. به همین دلیل با توجه به نوع آزمایشگاه، حجم مورد نیاز و نوع کاربری انواع ابزارآلات جهت انجام این امر طراحی و در بازار ارائه شده اند. از جمله این ابزارها  می توان به سمپلر، پیپت و دیسپنسر اشاره نمود. علی رغم اینکه هدف اصلی تمامی این ابزار کشیدن یک حجم معین از یک مایع از یک ظرف و تخلیه آن در ظرف دیگری می باشد، با توجه به نوع کاربری تنوع و تفاوت ساختاری و ظاهری بسیار بین آن ها وجود دارد. در ادامه به معرفی سمپلر که جزو کاربردی ترین ابزارهای حجم سنجی می باشد پرداخته خواهد شد.

سمپلر یا میکروپیپت امکان و توان جابجایی حجم هایی به اندازه 0.2میکرولیتر تا 10 میلی لیتر را دارد که همگی انواع آن از دقت بسیار بالایی برخوردار هستند.

سمپلرها را می توان با توجه به حجمی که قابلیت انتقال آن را دارند، نحوه عملکرد و همچنین نوع کاربری به چندین گروه تقسیم بندی نمود. یکی از رایج ترین گروه بندی ها بر اساس حجم قابل انتقال می باشد، همچنین بر اساس نوع به ثابت و یا متغیر نیز گروه بندی می گردند. سمپلرهای ثابت صرفا حجم معینی که برای آن طراحی شده اند را می توانند جابجا کنند، این در حالیست که سمپلر های متغیر قابلیت جابجایی مایعات در یک محدوده معین را دارند. به عنوان مثال سمپلر 100 تا 1000 میکرولیتر می تواند به شکلی تنظیم گردد که تمامی حجم های ممکن بین 100 تا 1000 میکرولیتر را جابجا نماید.

سمپلرهای ثابت بیشتر برای کارها و روندهایی مناسب می باشد که صرفا با یک سری حجم های معین و ثابت سر و کار داشته باشند و یا حجم و مقادیر دقیق خیلی مورد نظر نباشد. سمپلرهای متغیر برای روندهایی که مدام نیاز به حجم سنجی مقادیر مختلف دارند و دقت بالا از الزامات آن می باشد گزینه مناسب تریست.

گروهی از سمپلرها به عنوان سمپلرهای چند کاناله شناخته می شوند که برای آزمایشاتی از جمله الایزا (ELISA) بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند که این گروه از سمپلرها می توانند 8 تا 16 و یا تا 64 کاناله باشند و این بدان معناست که همزمان می توان مقادیر معینی از یک ریجنت را برداشت و به چندین نمونه و یا ویال منتقل نمود.

معیارهای انتخاب سمپلر مناسب:

  • جنس بدنه: با توجه به اینکه سمپلردر محیط آزمایشگاه با مواد و ترکیبات مختلفی ممکن است روبرو شود و همچنین به دلیل پرکاربرد بودن آن، مهم است که مقاومت بالایی نسبت به اینگونه موارد داشته باشد و همچنین قابلیت اتوکلاو داشته باشد.
  • جنس شفت و دیگر اجزای داخلی: با توجه به اینکه اجزا داخلی و شفت از چه جنسی ساخته شده باشند، در میزان دقت در دراز مدت و همچنین امکان خرابی و مشکلات ثانویه تاثیر مستقیم خواهد داشت. این اجزا می توانند از جنس پلاستیک، سرامیک و یا حتی فلزی باشند.
  • قسمت انتهایی (قسمت متصل شونده به سرسمپلر): طراحی این قسمت از سمپلر از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که طراحی این ناحیه در دقت حجم سنجی تاثیر مستقیم دارد و همچنین می تواند امکان استفاده از انواع سرسمپلرهای برندهای مختلف در بازار را فراهم آورد که کاربر صرفا به یک تولید کننده محدود نباشد.
  • پیستون: یکی از حساس ترین بخش ها در سمپلر پیستون آن می باشد که هم در دقت اندازه گیری نقش دارد و هم خرابی در این بخش شایع تر بوده و مشکل ساز تر می باشد، مخصوصا در سمپلرهای متغیر. سمپلرهایی که مکانیسم و طراحی بهتری برای این بخش دارند می تواند راحتی در کار بیشتری به کاربر داده و نتایج بهتری در طی کار ارائه دهند.
  • طراحی: به دلیل استفاده روزمره از سمپلر طراحی ارگونومیک آن اهمیت بسزایی دارد تا کاربر در طول روز احساس خستگی نکرده و به راحتی بتواند ساعت ها با آن کار کند.

 

سمپلرهای AHN و CAPP در طرح ها و مدل هایی متنوعی عرضه می گردد از جمله آن ها می توان به حجم ثابت یا متغیر، بدنه فلزی یا پلاستیک فشرده، یک یا چندکاناله، مکانیکی یا برقی، ساده و یا مدل ریپیتور اشاره نمود که همگی دارای بالاترین استانداردهای ساخت بوده و بهترین تجربه کاری را برای کاربر فراهم می آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شش + ده =

به لیست انتظار بپیوندید ما هنگام رسیدن محصول به انبار به شما اطلاع خواهیم داد. لطفا آدرس ایمیل معتبر خود را در زیر بگذارید.
Call Now Button